لیست اختراعات مهدي سادات شجاعي
نانوكامپوزيت هاي ابرمولكولي به عنوان يك طبقه ويژه از پليمرهاي پويا، نه تنها خصوصيات ساختاري، فيزيكي و شيميايي خاص را به نمايش مي گذارند، بلكه مي توانند در پاسخ به محركهاي خارجي، تغييراتي در ساختار، شكل و عملكرد را ايجاد كرده و آنها را به كانديدايي اميدواركننده در مهندسي بافت تبديل كند. بنابراين، هدف از اين اختراع، ساخت نانوكامپوزيت هاي ابرمولكولي با خواص self-assembly، مكانيكي و فيزيكي توسعه يافته براي بازسازي و ترميم ضايعه هاي وسيع استخواني مي باشد. ابتدا، عامل دار كردن PCL با UPy سنتز شده نشان داده شد كه تحت مكانيسم cooprative از طريق DBTDL با موفقيت انجام گرفت. سپس، نانوذرات HA ميله اي به عنوان فاز تقويت كننده با UPy به منظور دستيابي به پراكندگي و توزيع بهتر فيلر در ماتريس، اصلاح سطحي شده و نانوكامپوزيت هايPCLUPy2 با استفاده ازsolution casting تهيه شدند. براي ارزيابي biodegradably در PBS به مدت 60 روز با نظارت بر تغيير وزن بررسي شدند. افزايش تعامل بين سطحي باعث سازگاري فازها درنتيجه منجر به تقويت شديد مدول، استحكام كششي به ترتيب 16 و 24 برابر نسبت به PCL نشان داده شد. نتايج bioactivity، رسوب HA روي فيلم ها پس از 30 روز انكوباسيون درSBF، توسط SEM و EDX را تأييد كرد.
يكي از زمينه هاي اصلي تحقيقاتي در دندانپزشكي بهبود خواص سيستم هاي اتصال دهنده عاجي (چسب هاي دنداني) مي باشد. در اين اختراع يك فرمولاسيون جديد چسب دنداني حاوي نانو ذرات زيست سازگار هيدروكسي آپاتايت ساخته شده است كه در مقايسه با سيستم تجاري خواص به مراتب بالاتري دارد. براي بررسي اثر تقويت كنندگي نانو ذرات هيدروكسي آپاتايت بر روي نمونه چسب دنداني، سعي شده است كه نانو ذرات هيدروكسي آپاتايت با مورفولوژي ليفي شكل و درجه بلورينگي بالا با به كارگيري روش هيدروترمال سنتز شوند. با بررسي خواص تقويت كنندگي نانو ذرات سنتز شده در تركيب درصدهاي مختلف در يك چسب دنداني با فرمولاسيون جديد مشخص شد كه در تركيب درصد 0.2 خواص استحكام كششي قطري، استحكام خمشي و مدول خمشي به ترتيب به ميزان 31% و 14.8% و 52 و 21% افزايش يافته اند. در عين حال آزمون باند ريز برشي ، افزايش چسبندگي به دندان را در مقايسه با چسب پايه به ميزان 2 و 104% و در مقايسه با چسب تجاري شاهد (نمونه معتبر) به ميزان 1 و 53% نشان داد. بررسي پايداري كلوئيدي نشان داد كه نانو ذرات سنتز شده بدون هيچگونه اصلاح سطحي داراي بار سطحي بالايي هستند به طوريكه حتي بعد از گذشت چند روز نيز در محلول رقيق چسب دنداني پايدار مانده و رسوب نمي كنند.
سالهاست كه روش هاي گوناگوني براي سنتز نانو ذرات هيدروكسي آپاتايت با خواص مختلف گزارش مي شود. از بين روش هاي مختلف روش هيدروترمال از بقيه معمول تر است. هدف اصلي اين اختراع عبارت است از بهينه سازي پارامترهاي فرايندي موثر در سنتز نانو ذرات هيدروكسي آپاتايت با استفاده از روش هيدروترمال و سپس توليد محصولات بهينه شده هيدروكسي آپاتايت. در اين اختراع براي بررسي اثرات پارامترهاي فرايندي بر روي خواص بحراني هيدروكسي آپاتايت از طراحي آزمايش استفاده شده است و سپس به آشكارسازي اثرات اين پارامترها بر روي خواص پودر نهايي هيدروكسي آپاتايت پرداخته شده است. در اختراع حاضر، خواص بحراني هيدروكسي آپاتايت كه مورد مطالعه قرار گرفتند عبارت بودند از درجه بلورينگي ، قطر نانو ذرات، طول نانو ذرات، نسبت طول به قطر ونسبت اتمي كلسيم به فسفر. در اين اختراع ، نانو ذرات هيدروكسي آپاتايت را با مورفولوژي هاي گوناگون ميله اي (با انواع نسبت طول به قطر)، كروي (با قطرهاي مختلف) و يا صفحه اي و نيز با درجه بلورينگي هاي متفاوت (از كاملا آمورف تا كاملا كريستالي) و با درجه خلوص فازي بالا با موفقيت سنتز شدند. هر يك از محصولات سنتز شده مي توانند كاربرد خاص خود را در توليد انواع زيست مواد دارا باشند.
موارد یافت شده: 3